Ангел Меркел направи знаково посещение в България. Тя показа, че подкрепя политиката на премиера Борисов. Тя е добронамерена и искрена към България. Това каза депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Опонентът му Иван Иванов от БСП не бе съгласен с това и посочи, че имат резерви относно външната политика на кабинета.  По отношение на съмненията, че системата на митниците е била компрометирана, депутатът от  БСП каза: "От доклада на ДАНС стана ясно, че икономическата и финансовата стабилност на България е в риск. Системата е така направена, че всеки, който влезе в системата не може да остави следи и може да я манипулира", каза той.

Депутатът от ГЕРБ го призова да не манипулира зрителите. "Митничарите имат определен брой администратори, които влизат в системата. Те влизат само с електронните си подписи и пароли. Да говориш такива неща в национален ефир е най-малкото нагло". Иванов бе категоричен, че от мобилния си телефон може да хакне системата. Колегата му от ГЕРБ го призова да го направи.

Манев увери, че няма установен такъв акт. "Г-н Иванов сякаш живее в друг свят и друго време. Главният прокурор днес каза, че няма такива пробиви", припомни Манов. "Не можем да докажем, че е имало пробиви, защото системата така е направена, че не остават следи, допълни Иванов. 5 г. тази система работи като отворена врата", смятат от БСП. По отношение на вота на недоверие Иванов заяви, че имат още сигнали за случаи на корупция, които утре ще оповестят.