Първокласният военен пилот ген. Константин Попов по всяка вероятност ще поведе листата на ГЕРБ в Пловдив. Предложението идва от местната организация, която внася в момента номинацията на доскорошния началник на отбраната в Изпълнителната комисия на партията. Ген. Попов ще е от гражданската квота. Той е силно свързан с града на тепетата, тъй като кариерата му започва като млад летец в авиобаза Граф Игнатиево. След това е неин командир. Дълги години е живял в Пловдив, изтъкват от ГЕРБ, цитирани от 24 часа. 
Наскоро в телевизионно участие Бойко Борисов намекна, че и ГЕРБ не отстъпва на БСП по достойни генерали и даде пример с ген. Попов. Той е опитен летец, завършил е военна академия в САЩ и е заемал командни длъжности в НАТО - в Полша и Измир. Когато ръководеше авиобазата в Граф Игнатиево, началник-щаб там беше Румен Радев, припомнят военни. Попов подаде оставка като шеф на отбраната в края на м.г. 

С най-много номинации за водач на листата на ГЕРБ в Пловдив е Бойко Борисов. Партийните структури в града на тепетата са издигнали също Цветан Цветанов и Менда Стоянова. Бившата шефка на бюджетната комисия обаче може да попадне в листата на Пловдив-град евентуално на втора или трета позиция, тъй като вече е издигната за водач в Пловдив-област. Бившият кмет и настоящ общински съветник Спас Гърневски също е предложен в депутатската листа на ГЕРБ от гражданската квота. В момента предложенията се представят в централата на партията в София от кмета Иван Тотев, който е градски лидер на ГЕРБ. Последна дума имат Изпълнителната комисия и Бойко Борисов.