С оставката на ген. Константин Попов, Българската армия губи един сериозен и достоен български генерал. Това коментира вицеадмирал Пламен Манушев, депутат от ГЕРБ, член на Комисията по отбрана, цитиран от "Фокус"
„Винаги съм смятал, че началникът на отбраната, българските генерали и офицери не трябва да се свързват с политическите събития, които стават. Армията и по закон е деполитизирана и не би трябвало да се влияе от избора на правителство или от избора на президент. Надявам се да се направи и правилният избор кой ще бъде следващият. Аз наистина съжалявам, защото ген. Попов освен професионалист е и изключителен патриот“, коментира още вицеадмирал Манушев.

„Не вярвам български генерал да тръгне и да направи така, че България да излезе от НАТО“, каза още депутатът. По думите му участието ни в НАТО е гаранция за нашата национална сигурност, нашата териториална цялост и за сигурността на България изобщо. Вицеадмирал Пламен Манушев каза още, че не очаква да последват други рапорти след този на ген. Константин Попов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!