"Продължаваме промяната" трябва да се засрамят и да поемат своята политическа отговорност. Това поискаха от ГЕРБ във връзка с решението на КС, което постанови като противоконостутицонно решението на миналия парламент АПИ да плати само половината пари на пътните строители.

Именно партията сезира тогава Конституционния съд.

"Много фирми вероятно ще претендират за загубени ползи назад във времето. Предупреждавахме ги, че тогава, че е противоконституционно решението и погазва законите.

Как така през парламентарна комисия ще се решава за плащания по вече дължими суми към контрагенти на АПИ, с които тя има търговски решения.

Потърпевши са българските граждани, които година и половина карат по разнебитените пътища заради подобни действия", заяви Николай Нанков, бивш зам.-министър на регионалното развитие.

"В игри и закачки 8 месеца са ни управлявали хора, които са били изключително некомпетентни. И които само на думи вярват в разделението на властите и в правовата държава.

Това става все по-ясен факт. Конституционният съд казва, че има недопустима намеса и не може парламента не може да се меси в работата на изпълнителната власт как да регламентира спор между частни лица. И лишава компаниите от тяхното право да обжалват по съдебен ред отношенията си с МРРБ и АПИ.

От оставеното от нашия кабинет нищо не е мръднало, само празни приказки", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук