Кога БСП - Техноимпекс и Корнелия Нинова ще поемат политическа отговорност? Това попита на пресконференция във Варна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Никой не пое политическа отговорност за спирането на европарите при двете правителства на БСП Техноимпекс - на Станишев и на Орешарски, допълни той.

"Не приемаме господин Кирил Добрев да говори за корупция, ще го повтаряме на всяка пресконференция. Ако той продължи да говори за корупция, следващият, който трябва да говори, е Димитър Желязков - Очите.

Трябва и той да почне да им се явява на пресконференциите. Никой не пое отговорност и за връзките на БСП-Техноимпекс с него", заяви още той. "В политиката действието на политическа отговорност е подаване на оставка. Ние не сме БСП. Ние можем да носим отговорност и очакваме на всички нива да бъде поета подобна отговорност", каза Биков.

"За нас властта не е самоцел. Няма да си позволим авантюрата да хвърлим българското общество в хаос, в ръцете на хора, които са крайно съмнителни, не просто не могат да управляват. В ръцете на хора, които се възползват от един хаос, за да изчистят своите грешки. Ако БСП-Техноимпекс внесе вот на недоверие, управляващото мнозинство ще го отхвърли", коментира депутатът.