Не сме изненадани от оставките. Те са закъснели. Има още две възлови ведомства, където оставките са за задължителни. Това заяви на извънреден брифинг в централата на БСП социалистът Кирил Добрев.
По думите му, заради избягалите затворници и проблемите в Агенцията по вписванията оставка трябва да подаде правосъдният министър Цецка Цачева, а Румен Порожанов – заради ситуацията в Странджа.

Според  Добрев единственият изход от политическата криза в момента е оставка на цялото правителство. 

"Камилите се сменят, керванът си върви и от 10 години този керван го води един и същ човек на правителството!", подчерта той.
„Нашата политическа задача е свалянето на това управление. Колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре сме изпълнили политическата си задача”, заяви Добрев.

„Ще подкрепим оставките на тримата министри, изисквали сме ги многократно”,  заяви колегата му  Крум Зарков. Той обаче подчерта, че това, че тримата си тръгват, не е отговор на големия въпрос ще има ли качествена промяна в политиката, която са водели.

В понеделник предстои извънредно заседание на парламентарната група.  Социалистите ще решат дали да внесат трети вот на недоверие към кабинета, стана ясно още по време на брифинга.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ