Парламентарната група на ГЕРБ призовава президента Румен Радев, поради високия обществен интерес към това каква българска национална позиция е била изразена на срещата между него и руския патриарх Кирил, да бъде разсекретена стенограмата от тази среща. Това каза на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков.
„За да бъдат разсеяни всякакви съмнения за това дали националната ни позиция е била една при премиера, една при президента“, посочи той.
 
„Надяваме се президентът да е защитил българската национална позиция“, коментира Тома Биков. „Уважаваме руската армия, благодарни сме, че е водила война в името на българската свобода, но в нея са участвали и български опълченци, така както са участвали и други националности“, обясни депутатът.
 
„Надяваме се президентът да е защитил националната позиция и България да е имала национална позиция от всички институции по време на честването на 140 години от Освобождението на България“, изтъкна Тома Биков. „Това е тема, свързана не само с миналото, а и с настоящето и бъдещето“, посочи депутатът.
 
„Искаме разсекретяване на стенограмата, за да можем всички да се убедим, че на 3 март сме имали единна позиция“, каза още той.