Внесохме жалба в ЦИК за нерегламентирано и абсолютно безцеремонно участие на президента в предизборната кампания в полза на БСП. Абсолютно недопустимо е президентът, който представлява единството на нацията, да прави предизборна кампания в полза на БСП. Това заяви пред журналисти зам.-председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ  Цветомир Паунов.

„Жалбата бе приета в деловодството на ЦИК. Трябва да бъде разгледана на редовно заседание на Комисията.  Надяваме се, че ЦИК ще вземе предвид всички факти и обстоятелства, които сме изложили в нея”, посочи той.

По думите му последният пример били твърденията и внушенията, които държавният глава е отправил в Асеновград. „Иронията е, че Манол Генов е избран от там и срещу него има повдигнато обвинение за купуване на гласове. Трябва да си зададем въпроса: къде се намира Предизборният щаб на БСП - дали в президентството, където Иво Христов продължава да бъде председател на стратегическия кабинет на президента и пише опорните точки. БСП и президентът са в много добра позиция – опорните им точки се пишат от един и същи човек”, подчерта Паунов.

„По-голямата опасност и проблем е, че за първи път в най-новата история на България президентът, като обединител на нацията, си позволява да бъде пряк участник в кампанията на една партия. Притеснени сме какво би могло да произтече от този добър синхрон между него и БСП до изборите”, каза още зам.-председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ.

 „Няма как в едно и също изречение да твърдиш, че правителството има огромен проблем с корупцията и в същото време то да преговаря с голям инвеститор. Президентът да запази мълчание по отношение на инвестиционната политика, за да не попречи на преговорите. Един президент не може да води инвеститори, но може да ги прогони”, каза от своя страна депутатът Тома Биков.
„Надяваме се да посъветва и съпругата си да не атакува големи компании.

Десислава Радева преживя истински кошмар на летището във Франкфурт 

Не разбираме защо след като говори за офшорни сметки, не спомена, че г-жа Елена Йончева е политик, получил обвинение от прокуратурата, защото е подозирана за пране на пари през офшорни сметки. Абсолютно доказано е, че тя е получавала заплатата си пред офшорна сметка”, подчерта Биков.

Реакцията на ПП ГЕРБ дойде след като преди два дни "БСП за България“ внесе повторна жалба в ЦИК и СЕМ за законови нарушения от страна на министър-председателя Бойко Борисов. ОТ БСП твърдят, че премиерът Борисов използва държавен ресурс за водене на предизборна кампания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ