В последните дни Сергей Дмитриевич Станишев и дейци на БСП тренират своята партийна реторика, отправяйки остри обвинения към ПП ГЕРБ. Премиерът в качеството му на председател на БСП показва страх от ПП ГЕРБ, чувство на обърканост, безсилие и нестабилност да даде обяснение на българското общество и на избирателите си за проваления управленски мандат и липсата на политическа визия за следващ такъв, се казва в декларация на партията до медиите.
БСП доказа, че е партия на миналото. Тя не само, че не е партия от европейски тип, но тя ни връща с думите на Кирил Добрев в мракобесните времена на комунистическото управление, когато се заклеймяваха врагове на „партията – майка” и се преследваха жестоко, съобщават от ГЕРБ.
Днес БСП обича да се хвали, че е съвременна и европейска социалистическа партия? Но с всяко свое действие, с липсата на резултати от провалилото се управление доказва, че тази претенция е много далеч от реалността.
Хората, които накараха Европа и светът да разберат, че в България “мафията си има държава” днес плашат българите с опасността от управлението на ГЕРБ. Правителството допуска свои министри да провеждат срещи и контакти с оперативно интересни лица. След натиск от страна на опозицията и външни европейски служби, то беше принудено да отстрани Румен Петков. Милиони европейски средства не бяха усвоени в резултат на занижен контрол и корупция по високите етажи на властта. Така правителството се оплете в собствения си капан от обръчи от фирми и интереси, казват още от партията на Бойко Борисов.
Днес „Крадецът вика - “дръжте крадеца”. Това е стратегията на БСП, защото не може да предложи на българското общество нито морал, нито политика, нито достойно бъдеще.
Политическата битка с опонента е единствената хранителна среда, в която БСП може да продължи да съществува. Съзнавайки това ПП ГЕРБ ще отговаря на всяка една реплика, с която нейните лидери ще се опитат да заблуждават, манипулират и плашат българските граждани, заявяват още от партията. /БЛИЦ