ГЕРБ застанаха зад своята съпартийка Цвета Караянчева и потвърдиха, че ще гласуват твърдо за нейното оставане на председателския пост на парламента. От управляващата партия намекнаха, че независими депутати и представителите на ВОЛЯ ще гласуват за оставането на Караянчева начело на парламента.

"Г-жо Караянчева, не сте изгубили доверието на мнозинството", обърна се към парламентарната шефка зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

"Цвета Караянчева ще бъде председател на 44-то Народно събрание до края на март следващата година", заяви Ципов.

"Ние убедено ще гласуваме срещу този проект за освобождаване, защото оценяваме качествата, които притежавате, и умението да ръководите този парламент. Много често показвате тези качества по начин, по който дори не отива на председател на НС. Сигурен съм, че ще получите подкрепата ни на другите ПГ, които не са внесли това проекторешение, може би и на нечленуващи в пг, но важното е, че получавате подкрепата на много български граждани", каза още Ципов.

"И това е така, че от първия момент вие посещавате и малки, и големи населени места, за да говорите с хората, за да чуете техните проблеми и да предложите решението им", добави той.

Ципов бе категоричен, че от страна на Караянчева няма никакво показване на законите и парламентарния правилник.