Главният прокурор внесе в 49-ото Народно събрание последната част от вече изпратени множество преводи от испански на български език на материали, получени във връзка с изпълнена от Кралство Испания Европейска заповед за разследване (ЕЗР) по висящо досъдебно производство на Софийска градска прокуратура (СГП), което касае народния представител Бойко Борисов, бивш министър-председател на Република България.

Допълнителните материали представляват относими доказателства към внесеното искане за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Б.Б.

Материалите са във връзка с досъдебно производство на Софийска градска прокуратура, известно в медиите като „Барселонагейт“.

Припомняме, че както БЛИЦ писа в края на май месец Софийската градска прокуратура (СГП) предложи на Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов.

Непосредствено след това Гешев внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета на Борисов, но лично лидерът на ГЕРБ заяви, че няма да даде имунитета си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук