Няма изненада в резултатите от проверките. Това заяви Димитър Главчев, член на Контролната комисия на ГЕРБ.
"Изискват се продължителни процедури по установяване на факти. Органите, оторизирани да извършват проверките, работят непрекъснато, отбеляза Главчев и припомни, че контролът е предварителен, текущ и последващ. Винаги сме били за това да се носят последствията за действията.

Бившият министър на отбраната не би трябвало да се чувства нарочен. Няма нищо смущаващо в проверките. Който извършва нарушения, би трябвало да си понася последствията. Никога не сме бягали от отговорност", коментира Главчев пред БНР. 

"И през двата мандата на Борисов компетентните органи са си вършили работата. Дали управляваме, или не - принципът е един и същ, това е най-нормалният принцип", подчерта ток.

"Показателно е, че Герджиков започна с изясняване на казуса за областните управители. Нямаше да има нужда от това обяснение, ако не беше казал в началото, че няма да има смени, ако са се провеждали прозрачни избори", каза още Главчев.

Той отбеляза, че е право на всяко правителство да сменя областните управители. Обърна внимание и на думите на Герджиков, че всички неотложни поръчки трябва да бъдат възложени според закона.