Народните представители трябва да изпълняват задълженията си. Това заяви на влизане в Народното събрание Димитър Главчев от ГЕРБ.

"Предстои да разберем дали ще съберем нужните гласове. Не виждам защо да не стане това. Това е просто старт на дебат все пак", подчерта той.

"Процедурата знаете, че е тромава и може да не се стигне до такава промяна в това Народно събрание, но пък дебатът трябва да е широк и представителен", завърши Главчев.

БЛИЦ припомня, че пред бившия партиен дом и сградата на БНБ в момента тече протест, наречен от "Отровното трио" Велико народно въстание. Провокациите вече започнаха, а напрежението ескалира преди 8 сутринта. 


Протестиращи се опитаха да преобърнат патрулка, а младеж с грамофон призова за бунт. Секунди по-късно той бе арестуван, а демонстрантите започнаха да замерят униформените с яйца, лук, ябълки и пари. 

Друга група маскирани протестиращи с тениски на "Системата ни убива" решиха да къртят част от жълтите павета. 


БЛИЦ припомня, че на новото си работно място вече се намира групата на БСП. Тя пристигна заедно, предвождана от лидерката Корнелия Нинова, която призна, че депутатите идват заедно, за да демонстрират единство. 


В сградата по-рано пристигнаха Вежди Рашидов и Тома Биков от ГЕРБ. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!