Свободни, честни и прозрачни избори са основната ни цел. Ще изпълняваме всичко, разписано в Изборния кодекс. Ще имаме минизаседание на МС, състоящо се от ведомствата, които имат отношение към провеждането на изборите, за да излезем с конкретни предложения към ЦИК за подобряване на качеството на изборния процес и да не бъде опорочен той. Това заяви на заседание на Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев. 

Относно кандидатурите за еврокомисар Главчев посочи, че изборът на Екатерина Захариева е потвърден от кабинета. По темата с проблемите с буферните паркинги премиерът заяви, че работна група ще търси начини за запазване на държавния интерес - този на българските граждани. "Те трябва спокойно да могат да преминават през границите, при нормални условия", обясни той. 

Краткосрочни и дългосрочни ще са мерките за преодоляване на безводието, разкри министър-председателят. Във връзка със започване на учебната година той отбеляза, че заради огромния хартиен документооборот, трябва да се дигитализира профилактичната здравна карта.