Анкетната комисия "Грипен" се явява анти Радев. Целта е да се атакува президента. Това каза главният секретар на президента полк. Димитър Стоянов в ефира на bTV.

Той попита какво трябва да бъде изчистено от името на президента. Корупция няма? Определено има битка между лаици и авиация в този случай.

„С тази комисия се създаде едно впечатление, че НС си създаде един постоянен трибунал, с който да се атакува президентът. Говори се, че президентът е бързал да се избере самолет. Лош сигнал щеше да бъде, ако служебното правителство не беше направило този избор. Промяна във вижданията няма. За българските военнослужещи е важно колкото се може по-бързо да дойде нов тип самолет“, разясни полк. Стоянов. Той бе категоричен, че не е имало манипулиране на критериите.

„Няма място на политиката в математиката. Манипулации се опитаха да направят хора, които твърдят, че самолетите F-16 са по-добри от "Грипен". Няма избран самолет, подчерта той. „Служебното правителство си свърши перфектно работата, въпреки че дори малко закъсня. Време е лобистите да спрат да ходят по телевизиите. Решението трябва да бъде на правителството. Това класиране, което е обявило служебното правителство е на експертите и правителството може да избере самолет без да се съобрази. Тази битка не се откри от „Дондуков 2“, посочи главният секретар на Румен Радев. Той разкри, че стенограмата за КТБ ще бъде разсекретена.

„Законът за класифицирана информация се спазва в пълен обем. Иво Христов няма такъв допуск, но законът не е нарушен“.