Нормалните хора виждат знаците, които дава това правителство. Не видяхме нито едно действия, което да разреши проблемите на обществото. Това заяви бившият служебен премиер Гълъб Донев пред bTV.

"Положителното за момента не се вижда, защото няма свършена работа. Това подмятане "злоупотреба за милиарди" е пример как се разлайват кучетата. Всеки месец правителсвтото на Денков казва, че има усещане, че служебното правителство не е свършило някаква работа, но не знаят каква", каза той.  

"Понижихме цените на горивата, борихме инфлацията. Служебното правителство не е политически обвързано. Започнахме огромни инфраструктурни проекти в енергетиката", допълни Донев.  

Той припомни, че по време на управляването на служебния кабинет Мицотакис два пъти е бил в България, Урсула фон дер Лайен и Вучич също.

"България спечели стратегическо място на газовата карта. Не сме направили това, което Кирил Петков направи - в момента със споразумението, което имаме, имаме достъп до всички 5 терминали в Турция за втечнен природен газ", каза още Донев.

"Служебното правителство се е водила единствено и само от интереса на гражданите. Това беше водещата сила в работата на служебнто правителство", заключи той.

"Остава в Конституцията да запишат поименно служебния кабинет. Конституцията трябва да се пише от мъдри хора и да имаме дълъг хоризонт от време, за да се приложат нормите на законите. Трябва да са безупречни, да нямат нужда от тълкуване и да се прилагат директно. Самите коалиционни партньори имат противоречия - сутринта се съгласяват, вечерта ги отхвърляме", допълни Донев. 

"Не знам дали премиерът Денков, ако се обади на съседната сграда, ще има кой да му вдигне, предвид това, което говори. Президентът Радев винаги е подавал ръка, той е "за" комуникация между институциите. Винаги ги е уважавал. Единия от приоритетите му беше възстановяването на диалога между тях. Той уважава всеки представител, когато той работи с уважение и отстоява националния интерес на България", заяви началникът на кабинета на Радев. 

"Президентската администрация е натоварена с доста задачи. Всеки един закон в НС се изпраща на президента, за да бъде обнародван. Щатът не е пипан още от президента Плевнелиев. Това бяха свободни бройки, където бяха назначени тези министри. Не може да има нормален диалог, когато редовното правителство прехвърля проблеми на служебното правителство. Сглобката е направена и задачата е да има враг - това са президентът и правителството, за да продължи да съществува тази сглобка", обясни още бившият премиер.