„Юнският пакет помощ, който гласува МС към Украйна тепърва предстои да заминава, ще го товарят надявам се с БТР-те. Ноември месец помощта за Украйна ще се прати февруари, решението за БТР-ите няма да го коментирам". Това заяви председателят на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев, пише БГНЕС.

Комисията изслуша министъра на отбраната Тодор Тагарев.

"Министерството на отбраната отговаря за транспорта и логистиката. От ноември месец обаче чакаме да се прати помощта", каза Гаджев.

Той изрази надежда повече такъв подход, водещ до забавяне, да приключи. "Искаме да видим ясен план и график как ще се случва всичко от тук нататък," изиска председателят на комисията по отбрана.

Гаджев не отговори относно исканата оставка на Тагарев, но каза, че иска изпълнение на приетите планове от НС от негова страна.

"Няма да си лягат, докато не се случи, това, което са обещали в управленската програма, да се изпълни, а не да се събират и да пият кафе", отсече Христо Гаджев.

"Украйна няма време да чака. Най-добрият подарък, който украинците винаги са искали, е ПВО, 8-ми декември сме гласували ПВО да бъде предоставена на Украйна, още не е", добави председателят на комисията по отбрана.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук