Доста забавна ситуация, която предизвика бурен смях в залата, се разигра по време на осмата политическа академия „България с хоризонт Европа 2023“ , която се провежда във Велико Търново. На въпросите на дами, членове на организацията, отговаряше лидерът на партията Бойко Борисов. 

По особено интересен начин започна питането си госпожа, която вероятно е от плевенския регион.

„Няма да изпусна шанса да ви задам въпрос за любимата ви община Плевен. Има неща, извън личностните взаимоотношения, които трябва да бъдат сложени на масата”, започна жената. Идеята й бе Борисов и Цветанов да посетят лично Плевен, защото местната структура не била утвърдена като общинска структура и имало нужда от провеждането на един разговор очи в очи, в който „някои неща да си кажем”.

„Кога и какво трябва да се случи, за да може Плевенската структура, която все още не е... Заедно вие, като национално призната двойка, г-н Цветанов и вие, кога...”, попита дамата и накара всички в залата да започнат да се смеят и да ръкопляскат.

Борисов и дясната му ръка Цветанов също избухнаха в смях, а премиерът бързо влезе в джендър тематиката и уточни, че със сигурност „искам да съм мъжа, родител 1”.

„Аз официално казвам, че се идентифицирам като баба номер 1 ваша”, добави тя и бързо върна разговора в сериозното му русло.