Поканих патриарха и главния мюфтия на среща в понеделник. Има една тема – етнически модел и етническа толерантност, за която ГЕРБ няма да прави компромиси. Това заяви във Велико Търново на осмата конференция на Жени ГЕРБ лидерът на партията и министър-председател Бойко Борисов.  

„Аз съм участник във Възродителния процес. На 27 години бях, командвах батальон. Такава мъка, такъв ужас... Повече няма да допусна подобно нещо. Сега нас комунистите обвиняват”, възмути се той.

„Хиляди, хиляди, стотици хиляди кервани български граждани, но с друга религия. Ужасно чудовищно време, сътворено от БКП/БСП. И още не може да се забрави това. Сега ни обвиняват, че сме се договорили с ДПС. Нашите мюсюлмани, които са в ГЕРБ, те не заслужават ли? Взехме решение да плащаме и на поповете, и на владиците, и на ходжите, и на имамите. Те викат шефе на този, който им дава заплатата.

Даваме пари за манастири и черкви. В същото време Ердоган даде и сега хиляди туристи отиват в църквата „Св. Стефан”, и в Одрин църквата направи. Искаме да сме приятели”, посочи Борисов.

Цял живот съм бил биткаджия и искам да се спася от това. Няма хубава битка. Да дърпаш възрастни жени по границата не е голямо геройство. Има здрави мюсюлмани, иди дърпай тях. На жълтите павета е лесно!

2 дни слушам такива гнусни, гадни изказвания. Много неща преглътнах, но за това не мога да си мълча.  С ДПС имаме разбиране и съм търсил разбиране по една тема: Натовската тема, превъоръжаване на армията с най-съвременната техника. По вероизповеданията имаме разбирането, че е добре българското правителство да си плаща на тези, които проповядват религия, каквато и да е тя.