За много хазартни оператори Държавната комисия по хазарта е приемала да се прилага 20% такса върху комисионните, а не 15% такса върху получените залози, но в случая това не е важно, защото тогавашният финансовият министър каза, че не е бил информиран от нея как се прилага законът. Това заяви от трибуната на Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов по време на редовния парламентарен контрол.
 
Може би на първо място трябва да се предостави информация спрямо кои хазартни оператори са прилагали 20% такса върху комисионната, а не 15% такса върху получените залози.

Така ще се разбере кои са били привилегировани и кои непривилегировани, без да се поставя под съмнение дали по този начин се нарушава изискването на законодателството за опазване на данъчноосигурителната тайна, допълни още министър Горанов.
 
Парламентът прие решение, с което възложи на финансовия министър Владислав Горанов в срок до 10 юли да предостави пред Народното събрание детайлна информация за броя на организаторите на хазартни игри, както и за бюджетните постъпления от такси и данъци от хазартния сектор за последните 5 години.