Най-добре се дава оценка за едно управление от това как живеят хората. Ако погледнем основни макроикономически показатели, оценката е положителна. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов, който коментира навършването на една година от управлението на правителството и постигнатите резултати, предаде агенция „Фокус”.

„Смятам, че за една година управление, основните репери, които поставихме в предизборната кампанията и с които вероятно спечелихме доверието на българските избиратели, са изпълнени. Ние коментирахме, че няма да променяме данъците, както и че ще увеличим учителските заплати. Съгласихме се с някои от аргументите на нашите колеги от коалицията и стартирахме увеличението на минималните пенсии. В резултат на това, а и заради стабилността, която някои хора считат за имагинерна, но българските потребители не смятат така, икономиката отбелязва добри темпове на растеж”, коментира министър Горанов и подчерта, че това се вижда по добрите постъпления в бюджета на страната. Според Горанов крайната оценка винаги се дава по време на избори.

„Съвсем скоро бяха изборите и ние ги спечелихме. Когато дойдат следващите, ако оценката за нашето управление е негативна, тогава ще се даде шанс на някой друг”, аргументира се той. На въпрос какво оценка би писал за своята работа по шестобалната система, финансовият министър отговори: „Четох статистика, че хора са дали оценка 4 на финансовия министър. Аз ще си пиша 4,5”.

Министър Горанов допълни, че като грешка управляващите могат да отчетат проявата на недостатъчна твърдост да отстояват правилните решения и допълни: „Нашите колеги от опозицията използват всеки един момент за ожесточени критики, дори по теми, по които съзнават, че са в полза на държавата и обществото”.