В бъдещия кабинет на ГЕРБ и Обединените патриоти ще бъде въведен за първи път вариант на силов вицепремиер. Това ще бъде Красимир Каракачанов, който ще наблюдава едновременно МВР и отбраната, това твърди Флагман.бг, позовавайки се на източник, участващ в преговорите между двете страни за съставянето на кабинет.
По тази причина преди седмица Цветан Цветанов обяви, че е постигнато съгласие на патриотите да се повери сигурността в държавата. Тогава репортерите се чудеха какво има предвид той под обединението "сигурност", което би могло да означава както военно, така и вътрешно министерство.

Към момента се търси подходяща фигура за военен министър. Трудно е да се намери и човек, който да оглави вътрешното ведомство. За повишението в министър на отстранения от служебното правителство главен секретар на МВР Георги Костов не може да се говори. Същото се отнася и за Румяна Бъчварова въпреки симпатиите на Валери Симеонов към нея и добрата му оценка за работата й през последната година. 

Вариантът МВР да се даде на бившия главен секретар на МВР от първия кабинет на Бойко Борисов - Калин Георгиев, също е отпаднал. Причината била в това, че Георгиев имал здравословни проблеми. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!