Божидар Лукарски няма да се кандидатира за нов мандат като лидер на СДС. Това стана ясно след заседание на Националния съвет на сините.

На 7 юли да се проведе конгрес на СДС и там да се избира нов председател, реши форумът днес.

Божидар Лукарски бе избран за лидер на 6 юли 2013 г. Така той закръглява 5 години начело на "Раковски" 134 и остава в историята като вторият най-дългогодишен председател на СДС след Иван Костов.

По време на Националния съвет Лукарски поиска оставката на председателя на щаба Георги  Ненков, който беше сред водачите  на отцепниците при провалилата се Национална конференция миналия месец. Оставката на Ненков бе гласувана единодушно от делегатите.

Все още няма яснота  кои ще бъдат излъчени за наследници на Лукарски на председателския пост. В момента в СДС се водят разговори за най-подходящите кандидатури.

Той допълни, че отцепниците днес също са дошли на Националния съвет, като по този начин са признали своя форум за нелегитимен.По време на Националния съвет взехме решение да се даде пълна свобода на местните структури за коалиране на предстоящите местни избори”, коментира за БургасИНФО зам.-председателят на СДС Костадин Марков.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!