Този месец около главния прокурор Иван Гешев има доста новини. БЛИЦ припомня, че още в първия майски ден срещу кортежа му имаше атентат.

След това кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел каза, че първото нещо, което правосъдният й министър ще направи е да поиска оставката на обвинител номер едно на България.

Малко след това лично главният прокурор скъса демонстративно оставката си, а повечето говориха не за скандалите, а за това каква вратовръзка е избрал той.

Именно заради всичко случващо се около обвинител номер едно на страната от БЛИЦ попитахме читателите си: „Какво ще се случи след скъсаната оставка и скандалите около Гешев?“.

54.04% от анкетираните дадоха следния отговор: „Нищо особено няма да се случи, както винаги досега у нас – много приказки, ефектът кръгла нула“.

30.3% от читателите на БЛИЦ заявиха, че „ще се провалят преговорите за правителство на Мария Габриел и ще продължи управлението на Радев“.

ПП-ДБ ще си вдигнат клюмналия рейтинг и ще се пробват за кабинет с втория мандат“ – на това мнение бяха 6.16% от анкетираните.

С близо процент повече - 7.43%, имаше отговорът: „Не ме интересуват, трябва да храня семейство, а то скандали не яде“.

Едва 2.08% от читателите на БЛИЦ заявиха, че „нямат мнение“.

Участвайте в новата анкета на БЛИЦ, където питаме: „Искате ли правителство на ПП-ДБ с втория мандат?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук