Броени дни остават до изборите, в които ще се определи местната власт у нас. И макар че вотът се смята за по-скоро мажоритарен, всяка една партия издига свои кандидати в различните населени места. Мнозина смятат, че ворър може да се смята и като генерална репетиция за парламентарни избори.

Как обаче ще се оцвети картата на страната ни в деня след вота? Този въпрос си задават всички анализатори, партии и обикновени хора. Вече се провеждат различни проучвания от социологическите агенции. 

Именно затова и от БЛИЦ се допитахме до читателите си в анкетата "Коя ще е партията победител на местните избори?"

 


Според анкетираните категоричен победител на вота ще е партия ГЕРБ. Тя събира 45% от гласовете. На второ място се нарежда "Възраждане с почти 22% (21,74% от гласувалите. На трето място, но с далеч по-малко гласове се нарежда БСП -  8.43%.

Четвърто място е за Продължаваме промяната с 4.09%.

1.29% смятат, че партията на Слави Трифонов ще е победител на вота.

Под 1 % са дали гласа си анкетираните за ДПС 0.83% и СДС 0.62%. А на дъното на класацията е Демократична България, за която са гласували едва 0.34%.

Впечатление прави, че доста висок процент от хората не знаят кой ще е на първо място и нямат намерение да гласуват на изборите - 13.04%. Близо 5% пък не могат да преценят, но ще отидат до урните, за да гласуват.

 

Участвайте в новата анкета на БЛИЦ тук, където питаме: Кого ще подкрепите за кмет на София?

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук