Грешно изпратен мейл показа как ДПС е настоявало да не се сменя началник на полицията в Шумен. Разсеян активист на партията изпратил погрешка протокол от заседание на областното ръководство от 3 май 2006 г. вместо покана за националния събор на младежкото ДПС, който ще се проведе в събота в Шумен.
В заседанието през 2006 г. са участвали и депутатите Четин Казак и Метин Сюлейманов.  Според протокола Четин Казак е поставил въпроса за смяната на директора на РДВР-Шумен Диян Нанов. "След направените разисквания и имайки предвид добрата професионална работа и личните качества на Диян Нанов и това което той направи след неговото назначение на работа в РДВР-Шумен, а именно бяха назначени много от нашите кадри, като това осезаемо се почуства в общините Върбица, Каолиново, В.Преслав, Венец и Хитрино, Областното оперативно бюро на ДПС Шумен настоява същият да си остане на заемания от него пост", се посочва в протокола.
Заговори се, че на Нанов се предлага работа в София само и само да бъде назначен човек от средите на БСП с протекцията на г-н Дъбов ( бел. ред. главен секретар на БСП), което ще бъде поредното еднолично налагане на БСП, без да се съобрязява с коалиционните си партньори. Ако се стигне до това да бъде назначен човек на г-н Дъбов**, това ще се отрази негативно на нашето влияние на съответните общини, което би могло да доведе до съкращаване на нашите кадри, се казва още в протокола. Категорично настояваме г-н Диян Нанов да остане на длъжността директор на РДВР Шумен, е записано още там. /БЛИЦ