Голям скандал се разрази в парламента, след като депутатът от БСП Георги Свиленски излезе на трибуната и обвини ГЕРБ, че крадат от поръчките за ТОЛ системата.

Последва светкавичен отговор на Александър Ненков от ГЕРБ: „Няма как да останем безучастни, когато един народен представител ни обвинява, че сме крадци. Да излезе и да се извини. Ние не се възприемаме като крадци, ако вие така се възприемате, това е ваш проблем. Да излезе и да се извини публично, без да го наказвате, не може да си позволява да говори с такъв език.”

Зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов уточни, че той е щял да покани Свиленски да се извини и каза на депутата на БСП: „Заповядайте и внимавайте какво говорите.”

Георги Свиленски излезе на трибуната и каза: „Г-н председател, аз съм много внимателен, но да не мерим с двоен аршин. Вчера чухте г-н Гърневски какво говори, но не го наказахте...

Кого съм обидил? Какво казах?, Казах, че се краде от поръчките за ТОЛ системата. Това да не би да е някаква тайна. Прочетете доклада на американския сенат и ще видите, че сме на първо място по корупция в обществени поръчки. Кой ги краде, някой така ги краде от въздуха. Направете комисия и ако тази комисия докаже, че няма нарушения, тогава ще се извиня на всеки поотделно.”

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!