"Движение България на гражданите" отказва да участва в поредната братоубийствена битка между десни партии на предстоящите Европейски избори. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

В съобщение до медиите ДБГ посочват, че през изминалите 6 месеца са провели задълбочени преговори с представители на всички партии от автентичното център-дясно пространство. Усилията ни да изградим широко демократично обединение, основаващо се на принципите на равнопоставеност и партньорство бяха отхвърлени. Желанието ни да работим заедно за излъчването на най-малко един евродепутат, който без колебания да стане представител на автентичната десница в групата на Европейската народна партия, получи насрещен отказ.

На предстоящите Европейски избори българската десница ще се яви разделена – едната част се съюзи с ГЕРБ, другата участва в тактическа коалиция, третата ще се яви самостоятелно. Нито един от тези 3 формата няма силите или желанието да спре популизма и да разбие корупционния модел на управление в държавата. Докато продължават деструктивните действия и битките за надмощие вдясно, демократичните хора винаги ще губят войната за България.

Ето защо, ние от "Движение България на гражданите" считаме за най-морално в тази ситуация да не участваме в предстоящите избори за Европейски парламент. През следващите месеци ДБГ ще работи усилено за подготовката на партията за явяване на местните избори през есента на 2019 г., на които ще участваме с всички сили в борбата за събаряне на феодалните крепости на ГЕРБ и БСП в българските общини.