Забегналият в Дубай хазартен бос Васил Божков за пореден път доказа, че свири в един оркестър с президента Румен Радев. Това пише в. Монитор.

След държавния глава, който обяви, че вече е готов със служебен кабинет, в поредно за днес излияние във Фейсбук обвиненият по почти целия спектър на Наказателния кодекс хазартен бос, станал известен като Ел Чапо, също призна целта на финансирания от него метеж.

Без изненада това се оказа назначаването на служебен кабинет от Радев.

В типичния си стил на уж борец за демокрация, мълчейки, че 30 години дерибейства в държавата както си пожелае, Божков, който ужили хазната с над 700 млн. лева и забегна първо заявява, че страната е докарана до „трета национална катастрофа“.

След това продължава с обвинения, че законно избраните институции у нас се опитвали да задържат властта с насилие, въпреки че насилие упражняват именно платените от него протестъри. А накрая изръсва: „Страхът им от служебно правителство е всъщност страх от честни и демократични избори, защото знаят, че при такива нямат шанс“.

Истината обаче лъсна още преди няколко седмици, когато адвокатката на задкулисието Татяна Дончева разкри, че целта на служебния кабинет ще е да подмени изцяло всички звена, занимаващи се с организацията на изборите, начело с „Информационно обслужване“.

Подобна чистка означава само едно – че по този начин скандалните бизнесмени ще искат да манипулират резултатите от бъдещите два вота следващата година – за НС и за президент.

Кралят на лотарийните билетчета отново не сметна за нужно да каже нещо за заграбените 700 млн. лв. от хазната. Оглушително е мълчанието и за всички обвинения, заради които се скри в Дубай – убийства, изнасилвания, изнудване и още цял куп зловещи престъпления.