По настояване на "Има такъв народ" заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев даде допълнителна информация за работата на междуведомствена група за изработване на проект за „Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата“. Това заглавие не е окончателно, уточни той, съобщава "Труд".

Ганчев за пореден път увери, че разпространеният миналата седмица проект за български закон "Магнитски" не е обсъждан от работната група и не се подкрепя от Министерството на правосъдието.

"И ако по някакъв начин този, който ги е публикувал, намери, да речем група депутати, които да внесат този законопроект, нашето становище, отсега ви казвам, ще е отрицателно във връзка със законопроекта", каза той пред парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси.

Преди това комисията реши единодушно да изслуша извънредното Борислав Ганчев във връзка с изтеклия миналата седмица в медиите проект.

От ДПС поискаха за същото да бъде изслушан и вицепремиерът Асен Василев, тъй като се разбра, че проектът е писан в министерството на финансите, но предложението не успя да събере достатъчно подкрепа от депутатите от Четворната коалиция.