"Ще гласувам "против" БСП да подкрепи проектокабинета на "Има такъв народ" (ИТН). И не само заради Петър Илиев и неяснотите около други кандидат-министри", това коментира депутатът от БСП за България Крум Зарков по повод днешния пленум, на който социалистите ще кажат окончателно дали подкрепят правителство на ИТН. 

Бомба: БСП показа червен картон на ИТН, Нинова с ново условие за подкрепа на кабинета ВИДЕО


"Причината е, че очевидно зад този кабинет не може да се състави мнозинство, което да не зависи от ГЕРБ или ДПС. Без това, за нито една от точките, по които се споразумяхме с ИТН, няма гаранция за изпълнение. Напротив - сигурно е, че много от тях ще останат само на думи", аргументира се още социалистът. 

Висш кадър на БСП: По-добре нови избори, отколкото подкрепа за кабинет на ИТН!



БЛИЦ припомня, че в понеделник се разбра, че "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) също няма да подкрепят ИТН

Днес пък стана ясно, че и "Демократична България" (ДБ) няма да гласува "За" проектокабинета на хората на Слави Трифонов. От партията имат сериозни резерви към предложените министри.

ДБ обаче не иска да изгаря всички мостове за бъдещо правителство и очаква третият мандат да бъде успешен. Дали той трябва да отиде при ДБ, или при ИБГНИ - Христо Иванов не отговори категорично. Даде да се разбере обаче, че правителство с мандат на БСП няма да е това, което очакват гражданите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!