Привържениците на ДПС подкрепят Делян Пеевски и неговите идеи за промени в политиката и прочистване на Движението, заяви заяви пред bTV собственикът на сайта "Родопи24" Илхан Андай.

Според него етносът, електоратът на ДПС харесва това, че Делян Пеевски прави "чистене на двора".

"Все отнякъде трябва да започне това чистене на "етническата карта", създаваща единствено мултимилионери. С 34-годишно закъснение реално в тези региони идва свободата и те ще имат избор между повече един посочен от сараите кандидат“, обясни Андай.

Агитация

„На терен за съжаление се прехвърли враждата "от върха". Хора обикалят по селата и с елементарна агитация заявяват на бабите: "Ако гласуваш за българина, като дойде в парламента, ще ти смени името и ще ти спре пенсията", критикува Илхан Андай.

Делян Пеевски е споделил преди година с Андай, че иска ДПС да стигне 500 000 гласа и партията да влезе през парадния вход.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е далеч от сараите, като се намира в база на Рамадан Аталай в Пампорово, каза Андай. Добави, че въпросният имот е собственост на фирми, вероятно регистрирани в офшорни зони, но хората го знаят като имот на семейство Аталай.

Кон за кокошка

Припомни, че имотът е попадал в полезрението на прокуратурата, в периода когато земеделски министър беше Мирослав Найденов, оповестил за заменки, правени на принципа „кон за кокошка“.

Андай заяви, че Доган е в крах като бизнесмен, парите са свършили и затова има нервност и у Данаил Папазов, с когото доскоро бяха съдружници в ТЕЦ Варна.

По думите на Андай е важно властите да установят откъде са парите, с които са построени сараите, обитавани от Доган, тъй като това е порочна схема за усвояване на пари през властта.

Добави, че кръг от бизнесмени е имал по-лесен достъп до сараите от партийните активисти. Темите вътре пък били свързани с пари, а не с етнос и политика. Данаил Папазов пък сега си взимал собствеността.