В предишните дни бе отправена заявка за изслушване на министъра на финансите Росица Велкова по темата Бюджет 2023 година. Без съмнение навременното стартиране на бюджетната процедура и разумното отношение на депутатите към парите на държавата е от първостепенна важност.

Това каза служебният премиер Гълъб Донев по време на заседание на Министерски съвет.

Министър Велкова и екипът ѝ имат готовност да запознаят детайлно депутатите с различните сценарий, по които работим. Изслушването на финансовия министър би било възможно едва след избирането на председател на 48-ото НС, подчерта той.

Служебното правителство заслужено си спечели оценката на правителство на действието. Това е оценка както на вътрешните, така и на международните партньори, каза още Донев. 

За кратко време успяхме да извадим държавата от режима на пауза. Служебното правителство не си позволи да губи дори и секунда в политически игри и процедури. Пропиляното време изяжда от времето ни като общество, хората искат да живеят в добре уредена държава, а не да са зрители на политически спектакли, продължи той. 

Резултатите от последните избори го доказват. Вотът на избирателите "не подкрепям никого" и ниската избирателна активност показаха, че тези които не подкрепят никого, почти бяха на косъм да прехвърлят четирите процента. призивът мие за работа и отговорност и към българските граждани, които не са представени към парламента, призова служебният премиер. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук