Политическата формация на Веселин Марешки има вероятност да подкрепи вота на недоверие срещу правителството. Това заяви народният представител от "Воля" Кръстина Таскова пред журналисти след консултациите с БСП. Тя допълни, че парламентарната група се нуждае от още няколко дни размисъл.

"Изслушахме мотивите на БСП. Интересни неща ни споделиха. Искам да Ви кажа, че тепърва, ако такъв вот на недоверие бъде внесен, ще го обсъдим конкретно.

Мотивите са много повече от това, което те успяха да ни представят. Ще вземем нашето решение, ако такъв вот бъде внесен. Това, което ние наблюдаваме в последно време е, че ако министър Горанов каже, че намалява субсидията, те могат да променят своето решение. Те показват, че в някои отношения работят заедно с управляващите. Нека да изчакаме да бъде внесен вота", допълни още Таскова.

БСП са представили в продължение на 50 минути мотивите си пред народните представители от "Воля", разкри заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. Той описа разговора като „изключително продуктивен“ и „експертен“.

„Всички техни зададени въпроси получиха отговор. Съгласиха се с проблемите, които ние всички виждаме, но помолиха за няколко дни размисъл", допълни още Стойнев.

На въпрос дали от БСП вярват, че "Воля" ще ги подкрепят, Драгомир Стойнев уточни, че ситуацията е кризисна и те преценяват дали ще дадат своята подкрепа за едно правителство, което генерира криза в почти всеки един сектор или ще решат да се върви към предсрочни избори.

Вчера Движението за права и свободи (ДПС) обяви, че ще подкрепи вота на недоверие срещу кабинета „Борисов-3“. В 44-ото Народно събрание БСП и ДПС разполагат с общо 104 места.

ГЕРБ и „Обединени патриоти“, без депутатите на „Атака“, разполагат със 115 депутати. Така двете страни ще трябва да се борят за подкрепата на „Воля“ (20 народни представители) и за 8-те независими, сред които са един бивш представител на БСП, един от ДПС и 6-мата от „Атака“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!