Липсва ясна визия за развитието на пътния сектор, както и на добра организация в сектора, които са също част от нашите искания и очакваме диалог със настоящето ръководство на МРРБ. Проходът на Републиката е главна артерия за преминаването на транзитния трафик от северната ни съседка към южната ни съседка, а той е затворен за ремонт.

Това коментира инж. Лазар Лазаров, изпълнителен директор на браншова камара "Пътища".

"И е логично администрацията да направи организация веднага със съседните ни пунктове, но това не е напрамено. Затова и в момента цари пълен хаос.

Напрежението ескалира: Пътищарите блокираха центъра на София с тежка техника СНИМКИ

Тази липса на организация е и по отношение на зимното поддържане на пътищата за тази година. Българските фирми за зимно почистване не са получили възлагане на работа за тази година.

Така че, те няма да имат право да излязат на пътя,  дори да извършват превантивни действия като опесъчаване", поясни той пред БНР.

По думите му не е вярно, което твърди министърът на регионалното развитие, че има обществени поръчки за зимното поддържане.  

"Това е невярно, което тя (Комитова, бел. ред.) казва, ако тайно са ги обявили, ние не знаем, че те са обявени. Нейната оставка може да не реши проблема, но поне няма да го задълбочи.

Пет месеца тя нищо не направи. Но тепърва проблемите ще се задълбочат, заради непочистените пътища пред зимния сезон", заяви инж. Лазаров.