Президентът на Иран заяви, че военнослужещите от европейските държави в Близкия изток могат да бъдат в опасност заради натиска, който Великобритания, Франция и Германия оказват на Техеран заради несигурностите около ядрената сделка.
 
Хасан Рохани отправи заплахите си към Европа, след като трите страни задействаха механизма за разрешаване на спорове от споразумението, след като Техеран отказва да изпълни сделката.
 
„Днес американският войник е в опасност, утре европейският войник може да бъде в опасност“, каза Рохани, цитиран от „Дейли мейл“.
 
И Европа и Иран твърдят, че искат да спасят споразумението, но Техеран упорито отказва да изпълни ограниченията си, след като Доналд Тръмп се оттегли от договора през 2018 година.
 
Рохани отхвърли и призивите на Борис Джонсън за нова ядрена сделка, която да бъде предоговорена с Доналд Тръмп.
 
„Този господин министър-председател в Лондон не знам какво си мисли. Той казва: „Нека оставим настрана ядреното споразумение и да задействаме плана на Тръмп“, коментира той.
 
„Ако направите грешна стъпка, ще бъде във ваша вреда. Изберете правилния път! Правилният път е да се върнете към ядреното споразумение“, добави той.

Превод и редакция: БЛИЦ