Всичко се развива много динамично. Ако има бум на заболеваемостта, няма как да настояваме да бъдат облекчени мерките на извънредно положение.

В случая трябва да се търси балансът. Смятаме, че България се справя доста добре дотук в кризата, но все пак трябва да помислим и за следващите ходове, за да не може тази криза да наруши начина ни на живот.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов в предаването ''Плюс-минус'' в ефира на Нова телевизия.

"Вчера пуснахме парковете и след седмица ще видим какъв е ефектът от това. Ако резултатите са добри, ще отворим и планините за разходки", увери Веселинов.

На въпрос дали одобрява падането на КПП-тата на столичните квартали "Факултета" и "Филиповци" народният представител отговори, че това е решение, което не подкрепя, поставяйки най-вече под съмнение хигиенните навици на жителите на тези квартали.

"Днес опозицията ни заяви, че нямаме план за справяне с кризата, но едва ли и те имат план. От ВМРО преди десет дни представихме документ с работещи решения, по-голямата част от които бяха приети както от Министерски съвет, така и от БНБ.

Така че от БСП друго не могат да кажат. Дават мило и драго да извикат премиера в парламента, за да им обясни какви действия са предприети и накрая да му кажат, че нищо не върши.

Явно опозицията няма друг ход, което е наивно. Смятам, че тя трябва да даде своята подкрепа на управлението, защото в такава ситуация не трябва да има разделение", допълни той.