Опозицията се опитва да дестабилизира страната. Те не искат да има единство и разбирателство в този толкова важен момент за България.  Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски по време на днешните дебати относно депозираната оставка на Делян Добрев.

"В последно време сме свидетели на долни теми, които засягат големи хора. Елена Йончева избяга от сериозните теми за фалитите на банките, за схемите на източване на държавата. Тя мина на едни много дребни и недостойни теми. Тези атаки са срещу достойни български депутати. Защо атакуват Хасково и Делян Добрев? Той на местно ниво разгроми комунистическата партия в региона и нямате нито един кмет. Той ви би, както Германия би Бразилия на световното първенство по футбол. Добрев е доказан професионалист в енергетиката. Деляне, приятелю мой, не се връзвай на тези комунистически номера. Не се поддавай. Те искат да се докопат до енергетиката и отново да крадат милиарди. Това им е целта. Ти си нужен на България. Ако скочиш сега от кораба, няма да стигнеш до брега. Червените акули ще те разкъсат още във въздуха. Твоята кръв ще им се услади и те ще клатят кораба, за да падне още някой. Призовавам всички народни представители да не приемат оставката на Делян", завърши Гърневски.

Веднага след него думата взе и колегата му Антон Тодоров. "Трябва да знаете, че аз съм като мумията. Не се храня, не спя и винаги се връщам за ужас на червената мафия. От година и половина се опитвам да разбера от Корнелия Нинова дали е участвала в приватизацията на РМД "Техноимпекс". Тя е съдена за тази приватизация. Има ли морално право тя да говори за Делян Добрев", каза Тодоров. По време на цялото му изказване депутатите от БСП за България не спряха да тропат по банките и да дюдюкат, а председателят на НС Димитър Главчев нееднократно предупреди Тодоров, че трябва да говори за оставката на Делян Добрев.