Напрегнат се получи разговорът между Поли Златарева и служебният земеделски министър Явор Гечев в „Още от деня” по БНТ.

Водещата започна интервюто с въпроси за отношенията на министъра с БСП. След като Гечев се опита да ги заобиколи, в крайна сметка той трябваше да спре журналистката да рови в темата с думите: „Никога няма да кажа нещо лошо за БСП, това е моята партия!”

След това водещата прехвърли разговора към Ива Иванова, зам.-директор на фонд „Земеделие”, а в миналото е била манекенка. Гечев обяви тази информация за „кафява новина”.

„Оставете поне една седмица новото ръководство на фонда да покаже, че не е само красиво”, заяви служебният министър. „Парили сме се от „калинките”, затова питам”, заяви Златарева. В отговор на това Явор Гечев пък припомни, че той самият е вадил факти за това явление, появило се по време на управлението на ГЕРБ.

Гечев довърши разговора по-спокойно, като заяви уверено, че не ни очаква продоволствена криза, нито криза за дърва за огрев. Той заяви, че ще има и мерки, които ще обяви заедно със зърнопроизводителите за решаването на проблемите с пшеницата и слънчогледа, които влизат у нас през Украйна.

 „Солидарността ни с Украйна не бива да се поставя под съмнение”, подчерта той. Гечев обаче поясни, че за украинското зърно със сигурност ще бъде подложено на по-сериозен фитосанитарен контрол, защото страната няма европейските изисквания, които се спазват у нас.