Целият този политически хаос е опит за разчистване на терена за партията на Радев.

Ще се търси един бъдещ обединен фронт между БСП, ДПС (Доган), партията на Радев, ИТН, идеологическата линия на "Възраждане" и някои отломки от ПП (елементи). Ще се придаде консервативен щрих на целия този буламач с мото за "спасяване" на родината.

Това пише в пост във фейсбук журналистката Калина Андролова. По думите й проектът на Радев ще е обновена и изменена версия на проекта НДСВ.

Ето какво още гласи нейният пост:

"Това ще бъде толкова ЛИЦЕМЕРНО, колкото и затрогващите патетични възпоменания за опълченците на фона на осигуряването на трасе за усвояването на България от южната ни съседка.

Остава загадка как Костадин или ръководството на БСП ще делегират доминацията и водачеството на Радев, и ще се съгласят да бъдат подгряващи групи и тухли в стената на Радевата партия. Партия, която ще се състои от изпаднали герои от всички други партии, нещо като център-широка псевдозагрижена и псевдоспасителна линия. Обновена и изменена версия на проекта НДСВ.

Пеевски е застанал на фронтовата линия, отбранявайки структурата и тактиките в досегашния формат на властване. Пеевски обаче прави тактически грешки – проектира се като бързомислещ, решителен, но брутален играч, а политическото пространство не търпи безцеремонност и демонстрация на силови образи!

Това налива масло в мелницата на Радев и враговете на Пеевски. А те не са малко. Това също така ще създаде смут и в редиците на близките на Пеевски и дори на тези, които му се подчиняват или с които се разбира. Страхът е най-лошата форма на контрол. И тя е винаги краткосрочна. Защото страхът създава ненавист и опции за тайни заговори и обединения между иначе несвързани субекти. Страхът създава обединена съпротива.

Единствената силна карта на Борисов в момента е играта на неутралитет (каквото той и прави) и стегнатост на неговата партия чрез устойчиво въвеждане, отглеждане и развитие на интелигентни партийни фигури. Консервативното и разумно политическо поведение е единствената правилна линия. Както и с когото и да се е договорил, трябва да знае, че Радев си точи брадвата за него.

Si vis pacem, para bellum! (Ако искаш мир, готви се за война!)

Парите невинаги са решаващи. Те са инструмент, а не стратегическа и тактическа интелигентност. Първо трябва да имаш умен план, а след това и мъничко пари. Затова взятките на Копринков не създават подход към устойчива политическа среда, а раждат интриги и провали, свързани с преразпределяне на позициите в олигархичния модел.