Партия „Има такъв народ“ (ИТН) изпрати официалните си покани към по-големите парламентарни групи в 50-ото Народно събрание за срещи за реализиране на третия мандат.

След като във вторник беше проведен първият кръг от преговори с т.нар. нечленуващи в никакви групи народни представители, идва ред на преговорите с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП.

Групата на ДПС с председател Делян Пеевски вече отказаха да отидат на такива среща.

В четвъртък (1 август) ще се проведе срещата с парламентарната група на БСП, а за петък (2 август) са планирани разговорите с „Възраждане“ и с ПП-ДБ.

В събота представителите ан ИТН ще се срещнат с най-голямата формация в парламента - тази на ГЕРБ-СДС.

„Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители.

Едва ли има отговорен депутат в 50-то Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма“, гласи поканата на ИТН.

По време на срещу преговорния екип от формацията на Слави Трифонов заявяват, че ще се обсъждат приоритетите за управление на страната, най-неотложните проблеми и мерки за тяхното решаване и конкретни срокове за изпълнение на горепосоченото.

ИТН получиха третия проучвателен мандат от президента Румен Радев в понеделник.

„Наясно сме с отговорността, тя дори е по-голяма отколкото с първите два мандата. Ще подходим изключително практично и с разум“, заяви пред президента председателя на парламентарната група на партията Тошко Йорданов.