Не споделям дивата еуфория за моменталическото махане на Паметника на Съветската армия. Това е поредната тема, която ни разделя. Това каза пред Нова телевизия кандидат-депутатът от ПП Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. 

„В Полша такива паметници са премахнати много, в Австрия обаче такъв паметник стои, да не са по-прости от нас“, попита той.  

„На всяко действие, извършено по време на предизборна кампания, се гледа по различен начин. Събирал съм се като млад човек много пъти на този паметник и нито веднъж не сме чествали. Решение за това не трябва да бъде взимано в предизборна кампания“, подчерта той.  

„За нас беше важно да докажем нашата идентичност. Има начин и ние го показахме. Когато едни хора се обединяват взимат най-доброто от двете страни“, коментира Хазарта обединението ПП-ДБ.

По думите му на Балканите има всякакви хора и те не трябва да се поставят под общ знаменател. „Нямам навика да обяснявам песните си. Няма нищо общо между моята песен „Депутатът Христо“ и тази за Лена Бориславова“, категоричен е той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук