„Има такъв народ“ ще подпише коалиционното споразумение. Успяхме да постигнем съгласие във всичко. Това обяви Ива Митева от ИТН, зам.-председател на НС.

По думите ѝ целта на срещата между четирите формации, преговарящи за съставяне на правителство, провела се преди днешното пленарно заседание, е била да се синхронизират позициите и да се финализира коалиционното споразумение.

Инфарктен момент: Кирил Петков с първи думи за проваленото подписване на споразумението ВИДЕО

„Всяка една страна трябваше внимателно да преразгледа споразумението. В края на краищата всеки си слага подписа, всеки иска да бъде спокоен, всеки иска нещата да вървят нормално. И да има желания от всички  диалог. Заради това беше тази среща. Тя наистина мина много конструктивно. Успяхме да постигнем съгласие за всичко, така че няма никакви проблеми“.

Все още не е ясно дали то ще бъде подписано общо или всяка формация ще сложи подписи под двустранно споразумение с „Продължаваме промяната“.

И Христо Иванов проговори за боксуването на коалиционното споразумение, ето какво се случва

В него няма да има имена на министри, уточни Митева и допълни, че не знае какви са предложенията на ИТН, чийто депутат е:

„О, аз не знам кои са имената, вие откъде знаете имената. Аз не съм чувала никакви имена, така че не мога да ви кажа кои ще са. Ами това, че изтичат, говори се…“.