Мисля, че няма повод да подавам оставка като зам.-председател на Народното събрание (НС). Силно се надявам да няма повече отцепници. И снощи продължи натискът върху колеги, обаждали са се на още двама души. Това заяви пред bTV зам.-председателят на парламента Ива Митева.

Драмата продължава: Петков удари дъното с този рекет към хората на Слави

„В шок съм, след като видях колегите. Как г-н Радостин Василев си промени мнението за толкова кратко време? Нека да изнесат доказателства, документи, за да може обществото да се ориентира”, заяви Митева.

„Напрежението помежду ни се натрупа, това бе сред причините да се сложи край. Може би това беше моментът да се сложи спирачка на това, което се случва и на едноличното вземане на решения.

Решенията се вземаха от премиера и вицепремиера. Предполагам, че нещо е обещавано на нашите партньори. Ще видим какво ще бъде предложено на хората, които се отцепиха. Разбрах, че са им предлагали и места в кандидатдепутатски листи. Това е грозно на фона на заявката за борба с корупцията и морал”, отсече Митева.

„Тест за лоялност за 47-ия парламент не съм правила. Не виждам нещо страшно в това. Подобно нещо се прави в почти всички частни фирми, в МВР също се прави. От колеги разбрах, че тестът за лоялност обаче не е взиман предвид. Чувала съм от някои от тях, че са подлагани на детектор на лъжата, но не е имало последствия..

Идеята бе в нашата партия да влязат хора експерти. Нормално е да знаеш дали те в един момент няма да се обърнат срещу теб, както стана.

Радостин Василев бе един от тези, които винаги бяха приемани от Слави. Самият той ми казваше, че се чува непрекъснато със Слави, със сестра му, а изведнъж вчера заяви, че не го е виждал от година.

Тя бе категорична, че депутатите на ИТН не са гумен печат. „Ние сме имали свободата да гласуваме. Да, Тошко е чепат характер и ни е казвал как да гласуваме. Когато гласуваме обаче, се водехме от собствената си съвет, понякога дори в разрез с това, което е искало ръководството“, каза още зам.-председателят на НС.