„БСП показа, че може да бъде социалния стълб в държавата с участието си в управлението. Доказаха го резултатите: Рекордна социална програма в размер на 22 милиарда и подкрепа за семействата, възрастните хора, работещите. Министър на БСП. Първи по индустриален растеж в Европа. Министър на икономиката и вицепремиер на БСП. Или министърът на туризма  - в най-тежкото време, когато руските туристи отказаха чартърите и всичко се случи буквално за един ден, нашият министър отиде в Полша, предоговори туристи, по-късно Институтът по туризъм отчете в това тежко време ръст с 35 %”.

Така водачът на листите на „БСП за България” в София област и Габрово Иван Ченчев отговори на водещата на „Лице в лице” как БСП ще спечели доверието на хората.

„За да има държава, която да е стабилна - трябва да има хора. А за тези хора - трябва да се грижи държавата. Вместо това, в разразилия се политически антагонизъм – не виждаме някой да говори за социална подкрепа на хората, сещат се по кампании някои от партиите, припознават някои неща, даже някои се опитват да ги откраднат. И когато Парламентът заработи – изведнъж темите стават други, проблемите на деня стават други, един скандал запушва предишен скандал и така всеки ден. И хората стават странична тема. Но не и за БСП”, категоричен бе Иван Ченчев.

„Всички говорят за демографска катастрофа – и да, тя е катастрофа, отдавна вече не е криза. А мерки? БСП предлагаме освобождаване на младите хора до 26 години от данък. Това е европейска практика и тя работи в развитите държави”, посочи социалистът и на репликата на водещата, че едно е да предлагаш, а друго да го реализираш, реагира: „Реализирахме го. При това само за 7 месеца. Може би ако имахме 4 години щяхме да реализираме още – със сигурност предложението ни за безплатни лекарства за деца до 14 години и възрастни хора над 75”.

Говорейки за демографската катастрофа Иван Ченчев добави: Едната област, в която съм водач е втора по обезлюдяване. Във всичките села, а те не са малко - няма нито едно училище. Затова предлагаме – и подпомагане на младите хора, и на работещите родители с по-нисък доход. Когато БСП участваше в управлението яслите и детските градини бяха безплатни, ето ви мерки, насочени срещу това младите семейства да могат да стъпят на краката си”, добави водачът на „БСП за България” в София област и Габрово.

„Всеки допуска грешки. Сигурно и БСП. Но не и предателство. Няма как да предадем избирателите си и се прегърнем с ГЕРБ. Те са токсични – който се е прегърнал с тях, е изгорял политически”, заяви Ченчев и цитира реформатори, патриоти, АБВ, формацията на Бареков.

„БСП смята, че след изборите партиите трябва да седнат да посочат четири или пет национални цели, ясно разписани, да се обединят около тях и да излъчат с определен времеви хоризонт, срок и задачи, ако щете, програмно надпартийно правителство”, посочи социалистът.

И в отговор на реплика на водещата, че ако това програмно правителство не се състои, а първата политическа сила ГЕРБ съставят кабинет и поканят БСП Ченчев реагира: „Ние в договорка и в кабинет на ГЕРБ няма да влезем – защото са токсични, защото смятаме, че не управляват добре, защото имаме решение на конгрес, защото сме единствената алтернатива в ляво и не можем да предадем избирателите си. Хората гласуват за първата политическа сила, но гласуват и за БСП. Ние, чудовищно политическо предателство, каквото направиха сглобката – няма да извършим”, категоричен бе водачът на „БСП за България” за София област и Габрово Иван Ченчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!