Лидерът на БСП Корнелия Нинова да се извини публично за това, че нарече управляващите „убийци“ и „шайка крадци“ по повод пътната катастрофа край Своге, в която загинаха 17 души. Това поиска народният представител от ГЕРБ Иван Вълков, съобщава Дарик.
 
Вълков обяви, че е недопустимо лидер на партия и водач на парламентарна група да използва такива думи. И подчерта работата на своите колеги относно инфраструктурата в Бургаски регион, откъдето беше избран и той.
 
„Смята ли, че са крадци хората, които след 2007 г. в Бургас направиха тези промени в града: ремонти на училищата, на детските градини, на театъра, на операта, строежа в момента на една от най-големите зали в България "Арена Бургас", пътят Бургас - Слънчев бряг, отварянето на свободната зона в пристанището и още много, много други“, заяви Вълков.
 
Депутатът, който участва днес в панихида в памет на жертвите на комунизма пред техния паметник в Бургас, зададе и няколко въпроса към председателя на БСП, която е правоприемник на БКП: "Аз бих попитал г-жа Нинова как ще нарече хората от комунистическия режим, които са извършили убийствата на тези над 30 000 души, които са цветът на нацията и интелигенцията на България след 45-та година? Или как ще нарече тези, които са направили атентата на Света Неделя - над 150 души убити. Това е най-големият атентат в Европа през 20 век, където са избити над 34 полковници и 13 генерали - цветът на българската армия. Това са всички герои от Първата световна война. БСП е първоприемник на БКП. Как ще нарече тя тези хора, виновни за гибелта на хиляди".
 
Той призова Корнелия Нинова да поеме отговорност за своите думи и поведение.