Кандидатите за Столични общински съветници на АБВ и независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова се обединиха в обща битка срещу корупцията в управлението на столицата. Това стана по време на приемната за граждани на водача на листата на АБВ Ивайло Калфин, предават от пресцентъра на АБВ.

Тази вечер Калфин и кандидатите за общински съветници от Алтернатива за българско възраждане затвориха символа на корупцията - фигура на октопод, който от години е пуснал пипалата си навсякъде в управлението на  града.



Акцията на партията е насочена срещу пороците във властта, които от десетилетия спъват развитието на града.

„Целта ни е да покажем, че с мерките, които сме предвидили, които ще предприемем, октоподът ще е вече затворен и ще на мястото си на дъното на морето, където не може да се занимава повече с въпросите на София.

Всички теми, важни за ежедневието на столичани, трябва да се решават без присъствието на пипала, които да пречат на прозрачността на политиката. Ние ще работим за честно управление на публичните финанси, за това гражданите да знаят как се изразходват парите на София.



Целта ни е градът ни да стане по-различен, по-честен.

Надявам се, че кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова ще подкрепи нашите предложения“, заяви водачът на листата на ПП АБВ за СОС Ивайло Калфин.
В отговор Мая Манолова заяви: „За съжаление в момента корупцията е навсякъде в Столична община - от обществените поръчки за десетки милиони лева, до възможността да запишеш дете в детска градина.



Корупцията няма цвят. Затова с нея трябва да се борят всички, независимо дали са партийни или безпартийни. Подкрепям предложенията на АБВ за борба с корупцията.

И в моята програма са включени много мерки за изсветляване на бюджета. Всеки гражданин ще може да следи в реално време всеки разход на Столична община, да го контролира“.

Манолова подкрепи идеята на АБВ за създаване на специално звено за контрол така, че наистина да има ефективен начин да се следи, как се харчат парите на гражданите.



Всеки който желае да се опълчи на корупцията, да промени порочния начин на управление на София, да живее в един по-хубав, по-чист, по-европейски град, може да подкрепи листата за СОС на АБВ с номер 14 и номинацията на Мая Манолова за кмет на града с номер 75.