Секретарят на БСП Ивелин Николов е новият главен редактор на в. "Дума". Кандидатурата му е била утвърдена днес на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, съобщи лидерът на партията Сергей Станишев. Ивелин Николов заяви специално за Агенция БЛИЦ, че смята да усъвършенства изданието с цел вдигането на тиража му.
"Дума" ще стане информационен всекидневник с все повече информация и повече публицистика, заяви за Агенция БЛИЦ новоизбраният главен редактор Ивелин Николов. Той каза, че все още няма изготвена концепция, но ще говори с издателя и с колегите от редакцията и тогава ще се  реши бъдещето на вестника.

На въпрос дали "Дума" ще остане чисто партийно издание Николов отговори: "И досега си мисля, че не е партиен. Но все пак ще бъде вестник, в който ще пишат хора с леви възгледи, но не смятам да бъде чисто партиен". Новоизбраният главен редактор не очаква вестника да го сполети съдбата на "Демокрация" и да спре след изборите.  "Все пак "Дума" успя през последните три месеца да задържи сравнително добър тираж, надявам се след Нова година да го вдигнем", заяви новоизбраният главен редактор. Той ще обсъди днес следобед с издателя на "Дума" Николай Малинов всички въпроси около бъдещата работа на вестника.

Сега той се финансира от дружеството "Дума 2008", след като през месец март БСП прекрати отношенията си с "Пиар прес" на Петър Манджуков и реши вестникът да се издава от търговско дружество. За сега то се ръководи от заместник-председателя на медийната комисия към БСП Николай Малинов, но се очаква към него да се присъединят още съдружници, съобщи Ивелин Николов.   
 Новоизбраният главен редактор е секретар на ВС на БСП. Той е роден на 16.05 1962 г. Завършил е политология, педагогика и търговско право. Специализирал е организационна психология. Той е член на ко­ми­си­я­та по под­го­тов­ка­та и раз­ви­тие на кад­ри­те на БСП и на Съ­ве­та по ин­фор­ма­ци­он­но­то об­щес­т­во. Петя Шекерлетова, БЛИЦ