Сам подадох заявление за напускане на „Продължаваме Промяната“ (ПП), каза пред БТА депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Стоян Георгиев. Според него причината е, че ръководството на ПП подкрепя изграждането в Силистра на ветрогенераторен парк с 43 кули.

"Ръководството на ПП прояви мнение, различно от това, което имам аз в частност и хората на община Силистра - голяма част от тях и след като срещнах неразбиране, аз реших, че няма просто място да се намирам в редиците на тази партия и трябва да поведа хората, да спрем това зло, което е надвиснало над нашите глави", посочи Георгиев.

Той обясни, че има одобрен от Общинския съвет проект за промяна на Общия устройствен план за изграждането на ветрогенераторен парк. В този парк трябва да бъдат изградени 43 кули, всяка по 290 метра.

"Общо 43 ветрогенератора, "забучени" в плодородна земеделска земя, само и само да стане някакъв проект, от който ще спечелят двама-трима души, а всички останали ще бъдат потърпевши", каза Стоян Георгиев. Само на няколко километра се намира и езерото Сребърна, допълни той.

Георгиев каза, че общинският съветник от ПП Мария Христова Илчева-Иванова, която е избрана от гражданската квота, също не е подкрепила проекта за ветрогенератора.

Проектът е внесен от кмета на община Силистра Александър Сабанов.

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес от ръководството на ПП обявиха, че Стоян Георгиев вече не е част от партията.