Извънредна новина след срещата между ГЕРБ и ПП-ДБ!

Ясно заявихме на колегите, че няма да участваме в мнозинство, което да подкрепи с втория мандат, посочи Росен Желязков

Няма да участваме в мнозинство, което да подкрепи правителство с втория мандат. Това каза Росен Желязков от ГЕРБ-СДС след среща с представители на ПП-ДБ.

"В оставащото време на този парламент ще работим и съобразно времето, и съобразно сроковете, които са възможни за законодателни инициативи и решения по тези и по други значими за обществото въпроси", добави Желязков. 

"Ние изразихме съображения, че декларацията ще получи различен редакционен вид от предложеното до момента. Но споделяме, че антикорупционното законодателство е за важно за държавата, независимо, че предложенията на ПП-ДБ са твърде ограничени и нишови.

Ясно заявихме на колегите, че няма да участваме в мнозинство, което да подкрепи с втория мандат, но ще подкрепим всички антикорупционни инициативи, ако има сформирано мнозинство, както с втория, така и с третия мандат, ако вторият бъде неуспешен", каза още Желязков. 

В ранния следобед от ПП-ДБ започнаха последователно разговори с всички парламентарни групи без ДПС. Срещите с парламентарните групи са работни и закрити за медиите.

Около 18:00 часа се очаква от ПП-ДБ да направят обобщение и заключение за резултата от проведените срещи.

От предварителните заявки на парламентарните групи стана ясно, че ще отидат на разговорите, но не обещават подкрепа, а и Божидар Божанов, който е начело на преговорния екип на ПП-ДБ обяви, че не е оптимист за резултата от срещите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ